EvosisEvosisEvosis
Login
Login
AMD FSR 3.1’i duyurdu: İşte değişiklikler
FSR 3.1, görüntü kalitesi ve kararlılıkta önemli iyileştirmeler sunarken asıl değişiklik, FSR 3.1'in diğer yükseltme çözümleriyle uyumlu hale gelmesidir.
Yani AMD, FSR 3.1'i DLSS veya XeSS gibi diğer yükseltme çözümleriyle birlikte kullanılabilir hale getirerek kare üretimini ayırıyor. Bu, örneğin DLSS 3 desteği olmayan RTX 30 serisi kart sahiplerinin yükseltme için DLSS 2'yi, kare üretimi için ise FSR 3.1'i kullanmasına olanak tanır. AMD ayrıca FidelityFX teknoloji ailesini geliştiricilerin işini kolaylaştırmak için yeni bir FidelityFX API'sinde bir araya getiriyor. Ek olarak, Vulkan API ve Microsoft Xbox GDK desteği sunuluyor.

AMD, FSR 3.1'i 2024'ün ikinci çeyreğinde GPUOpen platformu aracılığıyla geliştiricilere sunmayı planlıyor ve teknolojinin oyunlardaki kullanılabilirliğinin bu yıl içinde başlaması bekleniyor. Şu anda AMD, 40 oyunun FSR 3'ü desteklediğini veya destekleyeceğini belirtiyor, 21'i "yakında çıkacak" olarak listeleniyor.

Görüntü kalitesindeki iyileştirmeler arasında, AMD'nin FSR 3.1'in hareketsiz ve hareketli sahnelerde kararlılığı artırdığı ve bu sayede nesneleri çevreleyen titreme gibi sorunları azalttığı belirtiliyor. Ayrıca, FSR 3.1'in dokulardaki ayrıntıları daha iyi koruyacağı ve bu sayede görsel kalitede iyileşmeler sağlayacağı ifade ediliyor.


FSR 2.2


FSR 3.1
darkDestroyer
yazıldı
Comments 0
Arrangement

Loading
Show more
X
Loading...
Loading...